Skip links

Bol.com start een duurzame winkel

Duurzaam winkelen bij bol.com

De ambitie van bol.com om duurzaam winkelen mogelijk te maken, wordt zichtbaar. Online shoppers kunnen vanaf nu op een speciaal ontwikkelde winkelpagina op bol.com terecht voor duurzame producten. Reeds 6.500 producten van verschillende verkooppartners zijn voorzien van een duurzaamheidslabel. De labels geven bijvoorbeeld informatie weer omtrent herkomst, product en milieu-impact van een product. Op dit moment bestaan de volgende duurzaamheidslabels: biologisch, fairtrade en sociale ondernemers. Andere duurzaamheidslabels worden in de toekomst toegevoegd, geeft bol.com aan. De duurzaamheidslabels zijn gevalideerd door Milieu Centraal. Enkele voorbeelden van producten die over een duurzaamheidslabel beschikken op bol.com:

Duurzaamheidslabel Biologisch

Duurzaamheidslabel Sociale Ondernemers

Duurzaamheidslabel Fairtrade

Nederland wordt groener

Uit een onderzoek van b-open en Gfk (2018) blijkt dat 46 procent van de Nederlanders duurzaamheid belangrijk te vinden bij de aanschaf van producten en diensten. Consumenten omarmen steeds meer duurzaamheid en zijn bereid hun koopbeslissingen aan te passen. De trend om bewuster te consumeren, zal de komende jaren aanhouden. Dit biedt kansen voor retailers. Nu bol.com de duurzame winkel heeft geopend, biedt het verkooppartners ook extra kansen en exposure.

Ben jij een verkooppartner met een duurzaam productaanbod? Bekijk dan of het mogelijk is een duurzaamheidslabel aan te vragen op bol.com. Op dit moment dien je hier de volgende stappen voor uit te voeren:

  1. Bekijk of je productaanbod voldoet aan de duurzaamheidscriteria. Klik hier om de criteria te bekijken.
  2. Voldoe je aan de duurzaamheidscriteria uit de eerste stap, neem dan contact op met het Partnerservice van bol.com en vraag het Excelbestand voor duurzaam assortiment.
  3. Vul dit Excelbestand in en e-mail het naar zakelijkverkopen@bol.com.

We verwachten dat dit stappenplan in de toekomst zal veranderen, bekijk daarom voor het meest actuele stappenplan deze pagina.

Een duurzame toekomst

”We hopen het verantwoorde assortiment de komende jaren met tienduizenden artikelen uit te kunnen breiden. In 2022 wil bol.com in elke categorie waar dat kan, van kinderkleding tot verzorgingsartikelen, een duurzaam alternatief bieden.”, aldus Huub Vermeulen, directeur bol.com. Het productaanbod met duurzame producten zal de komende jaren fors worden uitgebreid in de duurzame winkel van bol.com. Bol.com is op zoek naar naar samenwerkingen met nieuwe en bestaande leveranciers en verkooppartners om nieuw duurzamer productaanbod toe te voegen.

Klik hier om naar de duurzame winkelpagina te gaan.

Laat een reactie achter